2023-12-17T09:30:05+02:00
החרדה היא תוצאה של חשיבה אסונית של כל הסרטים שאנחנו מדמיינים ויוצרים בראש, לכן הדרך לטפל בחרדה יהיה במקום בו היא נוצרת – בראש.
בזמן שאנחנו מרצים סרטים ותרחישים דמיוניים כמו מה יקרה אם ייפול לידי טיל? מה יקרה אם אני אלך לבקר חברים ותתקוף אותי חרדה? מה יקרה אם...... עצרו ! אל תכנסו למלכודת מה יקרה אם, כי המוח שלכם במאי מעולה ויוכל ליצור תרחישים נוראיים לכן קחו את המושכות שנו תסריט ואמרו לעצמכם "אם משהו יקרה אני אתמודד איתו" !!! שננו זאת שוב ושוב.
הטיפ הבא עלול להישמע בהתחלה לא הגיוני ואפילו מכעיס, לכן אני מציעה לקרוא את הנאמר כמה פעמים כך שבכל קריאה תתחברו יותר ויותר. אחת מהנחות ה NLP היא שבבסיס כל התנהגות ישנה כוונה חיובית עבורנו גם אם ההתנהגות אינה רצויה. מכאן שגם לחרדה יש כוונה חיובית עבורכם.
חישבו מה החרדה נותנת לכם? מה היא מאפשרת לכם? מה הכוונה החיובית שלה עבורכם? בדר"כ הכוונה החיובית תהייה מילה אחת כמו ביטחון, שלווה, רוגע, שקט, או אולי תשומת לב וכיוצא בזאת לאחר שתמצאו את הכוונה החיובית בדקו באלו דרכים אחרות תוכלו לענות על הכוונה החיובית, כך שלא תצטרכו את החרדה כדי לספק אותה.

דוגמא מהקליניקה אורית (שם בדוי) אישה בת 46 שסובלת מחרדות, היא אינה נוהגת, אינה יוצאת לאירועים, כשנדרשת לבקר קרובי משפחה מוצאת תירוץ למה היא לא יכולה או מאחרת בביתה, בכל פעם שהיא יוצאת מהבית נתקפת בכאבי בטן, סחרחורת, לחץ בחזה וחווה תסמיני חרדה. כשחקרנו יחד מה זה נותן לה... הגיעה לכך שהחרדה מספקת לה עצירה וזו נותנת לה שקט, כלומר הכוונה החיובית של החרדה היא שקט, השלב הבא נעשה בטכניקת NLP עמוקה בה גילתה מהן הדרכים שיתנו לה שקט אמתי, רשימה מפורטת ואופרטיבית לביצוע. ככל שהיא ביצעה את מה שברשימה והכניסה שקט יזום לחייה, היא כבר לא הייתה צריכה לקבל אותו דרך החרדה וזו פחתה.
ל NLP כלים רבים להתמודדות עם חרדות, ברגע שנדע לזהות את הסיבות והגורמים הנמצאים בבסיס החרדה נוכל לעבוד עליהם, לקחת שליטה על המוח שלנו, לנהל ולהפחית את החרדה ודברים נוספים בחיינו.